28
Jorien ter Mors wordt de belangrijkste schaatsster van Team IKO. De drievoudig olympisch kampioene zal de komende jaren als kopvrouw fungeren van de ploeg die ook onder anderen Jutta Leerdam, Letitia de Jong en Lucas van Alphen heeft vastgelegd.
Ter Mors moest op zoek naar een nieuwe ploeg nadat Team AfterPay, waarvoor ze schaatste, na vorig seizoen ophield te bestaan. Ze zal haar plannen vanavond toelichten tijdens een bijeenkomst in Groningen.
Team IKO reed vorig seizoen alleen mee in nationale wedstrijden, maar heeft voor het komende schaatsseizoen ook een merkteamlicentie. Daardoor kan het team deelnemen aan internationale wedstrijden.
Spelen 2022
Hoofdsponsor IKO, die ook shorttracker Sjinkie Knegt ondersteunt en in België investeert in het veldrijden, heeft zich tot en met de Spelen van 2022 in China verbonden aan de schaatsploeg. Er zijn daarnaast drie co-sponsoren gevonden om de ploeg te financieren, waaronder Friesland Lease.
Naast Ter Mors contracteerde de ploeg dus nog een aantal talentvolle schaatsers. Leerdam werd in 2017 wereldkampioene bij de junioren, afgelopen seizoen werd ze tweede op dat WK. De Jong is regerend Nederlands sprintkampioene.
lees hele artikel